School: An Clochán Liath (Dungloe)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Róis, Bean Uí Éaluighthe

1. (continued from previous page)
    innse do duine ar bith caide mar bhí tú ag fagail na mine agus dimthigh tú agus dinnis tú é. Bhal níl neart air arsa Niall act o tharla go caill mé an min.
    Caitfidh mé an cuibrean seo a romhar agus grainnín preataí a cur ann. Na dhean a Neill ar seisean. Tabair leat do spad agus go na bhaile agus seo duith spáran beag agus níl aon uair a caoide agus a bhfos glóchaidh tú é nach bhfuigidh tú oireadh airgidh ann agus bheas a dhíobháil ort agus sin a bhéidh ann agus na h-innis da aon duine go brát caide mar ata an t-airgedh ag
    Bríghidh Ní Cumhaill