School: An Clochán Liath (Dungloe)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Róis, Bean Uí Éaluighthe

1. (continued from previous page)
    D’orduig an ri do na chuid searbainte ann chruit a bain do Seamús Bhuail duine acu é le slát draoideacta agus shiubail Seamús amach ar an doras go díreach le feaga. Nuair a bhí Seamús ag gabhail síos an bothar cé a casad air ach sean Domhnaill Mach Suibhne agus a dhálta Seamús. Bhí cruit béag airsean fosta. Tháinig iongantas air nuair a coine sé go direac agus deirge Seamús ó connac sé aroime é. D’innis Séamus an sgéal do Dhomhnaill agus arsa seisean “Go tusa suas anóis go dtí faoi an bhinn sin shuas agus miair a mhothuigheachas tusa an ceol abair “Dia Luain, Dia Mairt, Dia Ceadoine agus annsin tiocfaidh siadsan amach agus bfeirfid siad isteach na caislean thú. Béidh ann rí ‘na shuidhe annsin a gcathaoir a bhainfeadh an t-amharc as na súile agat. Iarrfaid sé ort an taraman a rád dó
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Róis A. Ní Dhómhnaill