School: An Clochán Liath (Dungloe)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Róis, Bean Uí Éaluighthe

sin atá, teidh sios aris", agus cuir sí síos aris é.
    Cuaidh an duine bocht sios, agus sios, agus síos go toin, agus tháinig sé anios, agus anios go bhárr an uisge aris.
    Cuir sé anios a ceann, agus a lámha, agus sgairt se amach arís, agus chuaidh sé síos, agus síos go toin, agus tháinig sé anios, agus an íos go bhárr an uisge arís. Ní mór nach rabh sé baidhthe an t-am seo.
    Cuir se aníos a ceann, agus a lamhá, agus sgairt sé amach com mhaith is thigh leis, agus a bheal lan d'uisge.
    "Sábhail mé! Sábhail me! Sábhail mé ! i n-ainm De agus Muire."
    Is a gcogar a subhairt sé an cuid deirneaca de.
    Rug an fear eile ar a ghruagh le na láimh Tóg sé bron uisge ina láimh deise, doire sé an uisge air, agus fuair sé bás.
    Brígidh Nic Abaird