School: An Clochán Liath (Dungloe)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Róis, Bean Uí Éaluighthe

1. (continued from previous page)
    amach as a phoca agus síos leo agus marbuig siad an fathach. Chuaidh an gasúr síos agus géarr na sreangan amach as an fathach. Cuir sé ar corda iad. Dhimthigh sé una bhaile leis an éallaigh agus nuair a bhí an éallaig bligte bhí trí oiread bainne acha. Dubhairt an fear leis an gásúr go rabh sé na gasúr ionganthach maith ag buacailleacht. Ná dhiaidh sin táinig fear isteach agus dubhairt sé nach rabh acht dhá fathach ag sgradaidh frid an coill. Dubhairt an fear eile nach rabh fhios aige caidé a bhí ceann.
    Tóisigh an gasúr ag gairidé acht níor dhubhairt sé a dhat. An lá thar na bharach chuaidh an gasúr amach leis a chuid
    Eiblín Ní Dhubhthaigh