School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

dhearn thú bí buidheach go leo."
    Ar cloinstean sin do na fir bhain siad as amach agus chuaidh siad abhaile agus iad sgaruidhe agus thug siad geallteanas na mbaineadh siad le rón go brách aríst. Gan mhoill na dhiahdh sin chuaidh siad amach na báide ar iasgaireacht éisg mhór.
    Bhí siad giota maith amach ón talamh agus tháinig gálid orthu ó dheas. Ní rabh maith ins na bádaí bhí acu ins an am agus beigean doibh rathaidh roimh an ghaoth agus tháinig siad i dtír ar chósta taobh a thuaidh do Álbain (Na Highlands)
    Bhí siad a bhfad fríd le ocras agus le masla. Chonnaic siad solus giota uatha agus tharraing siad air. Chuaidh siad 'an toighe agus chaith síad beagan na
    Róise Nic Suibhne
    Na Goirt Ghearra, Co. Donegal