School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    se istigh. “Caithfidh tú an oiread coirce atá istigh annsin a bheith buailte agat ar maidin” ar se “agus an gráin uilig a bheith istigh i málaí”.
    Chuir an fear annsin glas ar an doras agus d’imthigh sé leis. Táinig an rígh thart ar maidín, agus fuair sé an gasur na codladh ar mhullach an choirce. Ní rabh gas amháin de’n choirce buailte, agus ní rabh go fuí gráinín amháin de’n choirce istigh ins na málaí.
    Ghearr an rí an lámh chlí de le na chlaidheamh, agus chuir sé ar shiubhail ag caoineadh é. Nuair a tháinig sé fhad le na mháthair, bhí sé chór a bheith marbh leis an méid fola a bhí caillte aige.
    Ní rabh a dhath le déanamh annsin acht an gasúr is óige a chuir ar shiubhail le [seist]? a dhéanamh de’n teaghlach. Rinne an mháthair réidh
    Eibhlin Nic Suibhne
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal