School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    Nuair a bhí an béile caithte tháinig fear thart ag marcuidheacht ar each bhán. D’iarr an gasúr air é a thabhairt leis giota de’n bhealach no go rabh se tuirseach. Maith go leor ars an fear. “Léim suas annseo ar mo chúl.
    Léim an gasúr suas ar chúl an fhir agus d’imthigh siad leo. Ní rabh sé i bhfad go dtáinig siad fhad le caisleán an ríogh. “Tá giolla de dhith ar an rí” ars an fear. “Ce’n ait a bhfeicfidh me é”? arsan ghasúr. “Mise`a mhaor” arsan fear. “Thig liom thú a chuir ag obair”. “Maith go leor” arsan gasúr. “Tá mise sásta a dhul ag obar don righ”.
    Thug an fear leis suas é go dti sgiobal a bhí ann agus caith se isteach ar an lasta é. Labhair se leis nuair a bhí
    Eibhlin Nic Suibhne
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal