School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

agus é líonta o bhruach go bruach.
    “Ó”, arsa Nóra, “beirfidh an bás orainn anois na ní thig linn dul trasna na habhna sin”. “Inreochaidh mise díbh an dóigh a geobhaidh sibh trasna”, arsan Gearán Bán. “Gabhadh Nóra agus Eoghan suas ar mo mhuin-sé, an Gearrfaidh ar mo shoc, agus an madadh ruadh ar mo ruball”.
    [Cui] Chuaidh Nóra agus Eoghan suas ar dhruim an Ghearáin, an gearrfiadh ar a shoch agus an madadh ruadh ar a ruball. Chuaidh an Gearán isteach sa tule acht go díreach nuair a bhí sé i lár na habhna, bhris a dhruim agus scuabh (an) an tuile an tiomlán síos leí agus tháinic an bás orra uilig sa deireadh.
    AT2021: The Cock and the Hen
    Sorcha Nic Suibhne