School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Sean Sgéal.
    Goban Circe.
    In aimsir na gorta bhí an ganntanas bidh sa tir seo. Bhí bean ann agus luigh an ghorta go trom oirthí. D’imthig sí lá amháin agus mhala beag leithi go bhfeiceadh sí an bhfuigheadh sí grainín beag mine féin in ait ar bith.
    Fuair sí cloch mine agus phill sí na bhaile. Bhí bealach achrannach aicé le dul trasna sleibhe clochach. Ag dul trasna duithe bhuail sí a cos anaghaidh cloch mhór, thuit sí agus dhoirt sí iomlán na mine ins an fhraoch imeasg na gcloch.
    Thóg sí an méid a tháinic léithe acht ní bhfuair sí a leath. Sios leithe annsin ar a gluinibh agus ghuidhe sí Dia gob
    Eibhlin Nic Suibhne
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal