School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    beag suas ar an traigh. Cuaidh sé suas agus connaich sé na daoine marbh uilig, agus iad tart ar an teine. Scairth sé agus cuaidh sé suas ag tharraint ar an bhaile. Ach ceap na daoine é.
    Thoisigh siad ag geireadh urnaighe air. Ach ní rabh fios aighe duine ar bith acú.
    Ta aith eile iongantach uaigneach suas ag teach an t-soluis. Bhí bean ag gabail thart aon uair amhain. Cualaidh sí an caoineadh agus ní rabh fios aicí ce bhí ann.
    D’imthigh sí shios an bealach mór ach bhí an caoineadh ag gabail leithe. Scaipeadh sí agus [rath]? sí ach ní rabh maith ann Nuair a tháinig sí isteach ann toighe tuith sí a luighe. Nuair a chuaidh sí isteach ann toighe ní rabh duine ar
    Bun an Fhid, Co. Donegal
    Pádraigh Mac Aodha