School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

chomhnuidhe ann.
    Bhí sé na chomhnuidhe ann cupla mí nuair a chuilaidh an tighearna é, agus ní rabh sé sásta. Thug sé ‘an dlighe é. Dubhairt fear an go gcaitheadh se an talamh a fhágail.
    Chuir an fear an dlighe ceist ar Antoin Ua Gallchobair an rabh a dhath le radh aige ar son féin. “Níl moran” arsa Antoin. “Tiocfaid an lá” arsa Antoin “a bhéid oíread talaimh agamsa leis an tighearna”. “Thig leat imteacht anois”, arsa a [giasadhpéas]? Nuair a d’imthigh Antoin d’éirigh an tighearna uimeneacht agus d’iorr se ar an guísach péas na gárdaí a cuir indé Antoine agus a thabhairt arais. Chuir an guiseach péus ceist ar Antoin. “Ba mhaith leis an Tighearna fios a bheith aige caidhé an t-ughdar a bhí
    Feidlimh Ua Baoighill
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal