School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

a caitheadh a thabhairt isteach ‘na ‘báid
    Nuair a bhéadh an losta gearrtha acu. Thiocfadh siad un talaimh agus thiocfadh an tighearna anuas go mbainead se sgilling amach ar son na losta.
    Bhí sé fein na guistas péis agus bhí an dlighe ar a lámh féin. Túg sé Antoin Ua Gallchobair ‘an dlige am amháin cionnis gur bhain se losta leathaig agus níor díol sé an tighearna ar a [shon]?
    Nuair a thánaig an dlighe un toisigh se’n rud a dubáirt sé gur leis an tighearna an méid atá os cionn an talaimh agus faoi an fhairrge bhí am eile ar an oilean seo agus ní leogfead sé dhá thoit ar an fheirm amháin. Nuair a pósadh Antoine Ua Gallchobhair thug an tathair leath an talaimh dó agus seomra le gabhail a
    Feidlimh Ua Baoighill
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal