School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    leis fhéin. Oidhche amháin thoisigh sé ag broinloidhigh. Bhí sé ag broinloidhigh go rabh cloch ar an chnoc agus go rabh solus faoi.
    Mhusgail sé ar maidin agus chuaidh sé ar shiubhal go dtí an áit a rabh an chloch. Bhí solus ar an ghloine seo agus bhí achán dath air. Bhí sé cosamhail le tine.
    Chonnaic sé cuid mhór sidheogaí beag ann. Nuair a d'amharc sé thart bhí an solus ar shiubhal. Bhí bean in ait an soluis. Thug sí cuid mhór airgod do. Chuaidh sé na bhaile agus bhí áthas mór air.
    Tháinig lucht siubhail ar agus ghoid siad an t-airgead uaidh. Bhí stáisiún costa ar an oileán seo agus bhí dhá cloigeann déag ins an staisiún costa. Bhí siad ag coimhead an chósta
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal
    Peigí Ní Ghallchobhair