School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Tágann daoine istéach go dtí an oiléan séo ag díol agus ag criunniú airgidh. Agus ag iarraidh déirce. An chéad duine siubhal a tháinig isteach on oiléan seo, bfúil cuimhne agamsa ar Pádruig O’Malaigh an tainm a bhí air.
    Bhí sé iongantach máith ag chéol. Bhí sé ar loistín shíar ag Máire Ní Luatgaire in Póll a Madadh. Bhí sé ag díol cíar chipiní solús agus [mugtín]? Nuair a bhí na rudaí sin díolta aige. Rachaidh sé amach as an oiléan.
    Tháinig beirt mná isteach agus bhí leanbh daobhtha. Bhí siad ag iarraidh bainne. Bhí canna leobhtá Máire Ní Dúghan an tainm a bhí uirthe.
      1. people by social grouping
    Péigí Ní Ghallchobhair