School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Tuiteann oidhche fhéile brighde ar an chéad lá do Fheabhra. Théinn duine amach go dtí an dóras druidthe le cochán sgaithte.
    Sgairteann sí isteach “Gabhaigidh ar mhur nglúinaibh, foscailighe mbur shúile agus leigighidh isteach Brighidhe. Freagrann na daoine istigh cos na teineadh. “Sé beatha” Sgairt sé arais.
    “Gabaigidh ar mbur nglúinaibh foscailigidh mbur súile agus leigigidh isteach Brighide. Freagareann na daoine airist “Sé beatha, Se beatha.
    Sgairteanna daoine airíst “Gabhaighidh ar mbur nglúinaibh foscailigidh mur súile agus leigighidh isteach Brigid”. Freagarann na daoine a isthuigh
    Seosaimhín Ní Dhubhthaigh
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal