School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Maol Muire.
    Bhí fear ann am amháin. An Baoghallach an t-ainm a bhí air. Feár amáin achu agus Maol Muire an t-ainm a bhí ar an fhear eile.
    Bhí an Baoghallach ná chomhnuide ann Gleann ag einn glinne. i gCo Thir Chonaill. Bhí Maol Muire ná chomhnuidé ann id Bun Beagh. Bhí Maol Muire ná Thighearna talaimh ag Righ ná Sasana agus bhí sé cruaidh ar ná daoine.
    Bhí an bheirth fear seo an shaidhbír. Bhí an beirth ag ead lé cheilé. Bhí mach ag an Bhaoghallach agus nuair a déirigh sé ná fhear. Ba maith lé Maol Muire a fheiceail. Lá amháin chuaidh sé ag amharch ar Maol Muire. Diarr an [t-athoir]?
    Brigidh Ní Baoighill
    Fál an Ghabhann, Co. Donegal