School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    agus dubháirth féar acha ín bhéarla (The three of us). Chóinnigh sé an fochal sín. Siubhail sé léis. Cásadh ar truír acha ar a chéile aristh. Núair a bhí siad ag théacht ‘ná bháile. Casadh féar ortha ar taobh an bhealaigh mhóir, agus é marbh (oll) óltha. Sheasuigh siad ag amharc aír.
    Tháinigh gárdha thárth. Cúir sé céist (ar an féar) ortha caidé mharbh an (b) féar agus dubhairth siad ín bhearla (The three of us). Cúir sé céist ar an féar eile ca toighe. dubhairt sé in bhéarla (Fifty Shillings) Dubháirth an gardha go rachad siad gho dtí an cúairt.
    Dubháirt siad in bhéarla (We Deserve It). Shiubhai siad leó. Núair a chuaidh siad ‘na bháile. Chúir a mátáir ceist ortha á bhfúair siad focal bheirla ar bhith. Dubháirt siad gho bhféarr siad tri fochal. Dinnis siad ná trí focal duite. Dubhairt sí go raibh sí máith a fúair na trí fóchla
    AT1697: “We Three; For Money.”
    Anna Ní Dhomhnaill