Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Seanscéal

Bhí bean na comhnuidhe ins na Rósa aon uair ámhain. Bhí mach aicí agús bhí sé pósta. Bhí sé an bhocht agús bhí muirín mór pháistí aige.

Sean Sgéal.
    Bhí béan na comhnuidhe ins na Rósa aon uair ámhain. Bhí mach aicí agús bhí sé pósta. Bhí sé an bhocht agús bhí muirín mór pháisté aige.
    Bhí an t-thair ag abhair ag féar sioba. Bhí beathach agus trúcar aige. Bhí séan bhéan ins an teach agús ní thabarfhad sí airgead ar bith daobhthá.
    Trathnóna amháin d’íarr an bhean aostá áir an athair í a thabairt go dtí an roilich go rabh an bás aichí. Go ndéanfhaidh séisean áit uaighe duithe.
    Thúg siad léo
    Séamús Uá Domhnaill