School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear beag ann úair amháin. Bhí a athair marbh bhí siad iongantach bocht.

(continued from previous page)
    dréimre leis. Annsin chúir sé an dréimre na seasamh agus chúaidh sé suas ar an dréimre agus pighinn leis.
    “Sin an pighinn is aoirde ar an aonaigh indiú”, agus tug sé an píginn do ar na trí caoirigh. Chuaidh sé na bhaile agus chuir sí ceist air ca méad a bhfuair sé ar na caoirigh.
    Dubhairt seisean go bhfúair sé an pighinn air na caoirigh. “Ní sin an pighinn is aoirdhe”. Béidh mé níos crionna an dara uair.
    Lá amháin chúir a mhátháir ar shiubháil é fá choinne spéal. Nuair a bhí sé ag teacht ‘na bhaile thosáig sé ag spealdoireacht. Agus bhí féar ag teacht an béalaigh
    Péigí Ní Ghallchobhair
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal