School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    se féar ar taobh an Bheallaigh Mhóir. Chuir an gasúr ceist aír caidé bhí aír. Dubhairt an fhéar léis go raibh sé thurseach agus nach rabh sé ábhaltha a ghabhail níos fuidhe. Thug an gasúr amach an fidil agus an luchog agus thoisigh an fidil agus an lucogh ag dhamhsa.
    Núair a bhí sín thart d’éirigh an féar agus tug sé [ghíní]? d’on ghasúr. [D’inn]? sé d’on ghasúr go raibh an Bhainrioghain na luighe ionntha tinn agus an té a dhéanfadh bhiseach daoithe go gheobhadh sé saidbhreas an Ríogh.
    D’imthigh an gasúr annsín gho caisleán an ríogh. Chuaidh sé isteach go dtí an cisthineach. Díarr an gasúr ar an Ríogh é leighint síos ún na seomra. Chuaidh an gasúr síos. Tóisigh sé araist (lís) léis an fhuil agus léis an lucogh.
    Nuair a bhí sín thart d’éirigh an bhainríoghain agus shuidh sé aír an chatháoir agus bhí bhíseach uirthi. Fúair an gasúr saidhbhrís mór an ríogh agus
    AT0559: Dungbeetle
    Anna Ní Dhomhnaill