School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    in-ann an droch shaoghail agus go dtáinig náimhde na dhiaidh agus b’éigean dó léimint leis an bheinn. Tá lorg crudhtheacha an bheathach capaill san chloich atá shíos faoi’n bheinn. Deirtear fosta gur shleamhain an leac amach as a h-áit agus go bhfacaidh an sagart áit síos. D’imthigh sé síos agus chuaidh an námhaid tharais. Annsin d’fhosgail an arais agus tháinig sé amach agus ní bhfuair an námhaid greim ariamh air.
  2. B. Beinn Mhór
    Tá beinn giota maith soir in-eadar dhá bhaile agus tá sí milltineach mór árd clochach agus creidimh gur sin an fáth a dtugtar