School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    fa choinne é a sgannradh. Dubhairt se le bean an toighe go rabh sé ag gabhail fhághal bháis. Thug an bean léithe é go dtí seomra eile a bhí ann. Bhain sí an clár de chórtha agus bhí sé lán airgid agus ór. Dubhairt an bhean go (dtair) dtabh-airfeadh sí dó an méid a tiocfadh leis a iomchur dá n-déanfadh sé biseach dó.D'iarr sé urthí annsin cupla fear a fhághal agus an leabhaidh a thionntach thart, rinne siad sin agus fuair an fear biseach. Thug an bean an t-airgead de'n Doctúir agus d'imthigh sé. Acht nuair a bhí sé ag gabhail amach ar an doras fuair an bás greim muineail air. D'iarr an dochtúir air spás a thabhairt dó go dtí go dtabhairfeadh sé an t-airgead só na bhean. Nuair a tháinig sé 'na baile tháinigh an bás chuige aríst. D'iarr an Cearbach air faill a thabhairt dó orlach de choinneal a dhóigheadh dubhairt seisean go dtabhairfeadh, annsin
    AT0332: Godfather Death
    Máire Bean Uí Ghrianna