School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    eile caidé d'iarr sé dubhairt - seisean nach mbéadh sin ró mhaith eisean a bheith 'na doctúir ag léigheas na ndaoine. Annsin tharraing sé luibh amach as a phóta agus thug sé dó é.
    Dubhairt sé duine ar bith a bhéadh seisean ag na chosa go dtiocfadh leis é a léigheas agus duine ar bith a bhéadh seisean ag a ceann na dtiocfadh leis é sin a léigheas. Bhí se ag léigheas leis cuid mhór daoine agus bhí tréan airgid aige. Bhí fear uasal thall san Fhrainnc agus bhí sé ionganntach tinn. Chualaidh na daoine fa dtaobh de'n dochtúir a bhí in Éirinn. Chuir siad sgeala fa na choinne agus chuaigh sé anonn. Nuair a chuaidh sé isteach chun t-seomra bhí an bás ina shuidhe ag ceann an fhir. Chur sé cár air fhéin agus chuir an Doctúir cár air. D'fiafruigh bean an toighe dó ansin an dóigh a rabh sé ag gabhail a léigheas ag cur cárannaigh air
    AT0332: Godfather Death
    Máire Bean Uí Ghrianna