School: Tráigh Éanna (roll number 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal
P. Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    ina Ola Dé agus na hEaglaise ní féictear é. An té a fhágann bás tobann bas le biotailte no an bhás bíonn eagla roimhe. Tigeann na muirbh aráis ma tá a gach ag cuir buadartha ortha muna a bhfuil siad fa suaimhneas ar an tsaoghail eile no muna ar fhág siad achan rud socair na ndiaidh. Ar na saoghaltacha deireannach le a bhfuil de Aifreann dá rádh ar shon na muirbh níl oiread dhá bfeicéal. Na dhiaidh sin is uile is beag a taitnuigheann sé leis a bhéit a bhéit amuigh leis fhéin indiaidh gabhail ó sholus do ma bhíonn an oidhche dorca. Da tiocfadh de taisme orm fhéin a béith amuigh bhéad lán mo cnoiceann d’eagla orm. Oidhche amháin gan sinid bréige a deanamh saoilim go rabh rud eiginteacht in mo aice. Sheasuigh an gruag orm cosamhail le coileach na gcíor ann agus ní rabh ann acht é gur tuit mé as mo sheasamh. Tá sé raidhthe uair a taisbeanann thaidhbhse é fhéin do duine a rabh croidhe lag aige. Chuala mé daoine a rádh go minic go bfachaidh siad an té a d’imthigh acht níor dubhairt duine liom go fóill go bhfuair se iospairt é thaidhbhse. Ar ndóighe ní ceart lámh a tabhair
    Brian O Dubhthaigh
    Peadar Ó Dubhthaigh