School: Tráigh Éanna (roll number 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal
P. Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    D’fiafruigh na sidheógaí do na páisti caidé mar d’éirigh leobhta. D’innis na paistí daobhtha fa gach rud a tharluigh o casádh an fathach ortha go dtí an t-am sín. Tainig an ocras ar na páisti nuair a bhí siad ag cainnt. D’fiafruigh a bhean a rabh ocras ortha. Dubhairt siad go dtháinig ocras millteanach ortha. Tarraing sí leabh mor de aran iongantach mhilis as basgaid a bí faoi easgail agus thug da na paiste é. Fhad as bhí sí ag tabhairt an aran do na páistí thainig máthair na paisti da gcuartughadh. Ar a mbealach na bhaile d’innis na paistí gach rud a tharluig ó thús go deireadh.
  2. An gasúr amhaideach
    Bhí gasúr ann aon uair amáin agus ní rabh sé cómh cliste le duine eile. Pilib an tainm a bhí air. Chuir a mháthair é na bhaile mhóir lá amháin fa choinne tae agus suicre. Bhí giota maith aige le ghabhail. Ar an bealach cásadh fhear agus trucail leis
    AT1319: Pumpkin Sold as an Ass's Egg
    Brian Ó Dubhthaigh