School: Tráigh Éanna (roll number 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal

Nach cur adhastar fa do chlóiginn
    Nó bhféarr duit beit do asal
    Ar an bhealach mhór air maidín.
  2. An Piobaire Sidhe
    Bhí Seamus agus Anna na suidhe faoi chrann comhgarach dén coillidh Bhí Anna ag fuaghal cóta beag ag bí Seamus na luighe ar an fear glas agus a dhá lámh faoi na cheann aige. Sa deireadh labhar Anna le Seamus agus seo an rud a dubhairt sí-: A Seamuis ar bé do baramhail go bfuil sideóg in Éirinn. Níl fios agam cia acu tá no na bhfuil. Le sin maitheadh siad an tormán millteanach ins an crann. D’amharc gach duine acu suas ins chrann agus connaic siad fear beag a fa tuairm dha uair comh árd le do mhear. Bhí hata beag dubh ar a ceann agus cleite dearg saithe