School: Tráigh Éanna (roll number 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal
P. Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    go rabh sin in am go fóill, ag cur na mbróg ar lom air. agus suas ch’un na seomraigh uachtaraighe leis Tháinig sé anuas fa cionn tamaill agus dubhairt go mbeadh béan a’ toighe annseo gan mhoill. Socrughadh lá an phósta agus pósadh an lánamháin seachtmhain ina diaidh sin. Is minic a motuigh mise na sean - daoine ag rádh”.
    “Fáigh bean a Gleann Domain.
    Acht nach cur aon bean go Glean Domain. Sé an fáth atá le seo no dá gcuirfeá bean go Glean Domhain go gcaithfeadh sí a obair go cruaidh agus dá bfuightheá bean as Gleann Domhain nach mbeadh feidhm uirthí a obair leath comh cruaidh
  2. Scéal

Bhí bean ann uair amháin 7 bhí sé indiaidh maistreadh a dhéanamh nuair a tháinic gasúr as toigh an dorais isteach chuicí.

Sgéal.
    Bhí bean ann uair amháin agus bhí sí indiaidh maistreadh a dhéanamh nuair a tháinic gasúr as toigh ar dorais isteach cuicí. Bhí an gasúr seo ag coimhead uirthí ag baint an ime de choinneóig. Nuair a bhí Máire réidh rinne sí ceapaire dó agus thug dó é. Níor dhubhairt an gasúr a d’áth a chrom a cheann agus chuir suas [pas]?
    Pádraig P. Ó. Dubhthaigh
    Seamuis Ó Cannain