School: Tráigh Éanna (roll number 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal
P. Mac Giolla Bhríghde

1. Scéal

Bhí cailín óg ann aon uair amháin 7 bhí an-dúl aici san codladh. Bhí sí seo iongantach saidhbhir.

Sgéal.
    Bhí cailín óg ann aon uair amháin agus bhí án-dúl aici san codladh. Bhí sí seo iongantach saidhbhir Dar leithe fhéin go rachfadh sí ar thuras idtraen. Oidhche amhain d’éirigh sí agus rinne sí réidh dinnéar bréagh díthe féin” cionnas nach mbeadh feidhm dithe é a dhéanamh ar maidín. D’éirigh sí ar maidín agus rinne sí réidh Síl sí fhéin ar ndoighe go rabh sí idtréan ama. Nuair a d’amharc sí ar an chlog bhí sí mall agus ó sin amach níor smaointigh sí ar thuras ní bha mhó.
    Padraig P. Ó Dubhthaigh
    Eamonn Ó Dubhthaigh
  2. Scéal

Bhí rí in Eirinn fad ó shoin ar a dtugtar Labhraigh Luinsigh. Bhí dha chluais capaill ar an rí seo 7 an duine a bhainfeadh an ghruaig dó, chaitfidh an duine sin a chuir chun báis.

Sgeál.
    Bhí rí in Eirinn fad ó shoin ar a dtugtar Labraigh Luinsigh. Bhí dha chluais capaill ar an rí seo agus an duine a bhainfeadh an ghruaig dó, chaitfidh an duine sin a chuir chun báis. Lá amháin thuit sé ar mac baintreabhaigh an gruaig a bhaint dó’n rí.