School: An Mhín Mhór (roll number 16342)

An Mhín Mhór, Co. Donegal
Pádraic Ó Breisléain

1. (continued from previous page)
    chorda air agus croch suas ar géafta é agus nuair a thuitfheas an silide as an chorda agus é feochta. Béidh an sleamhnán léasta annsin.
    Faithne. i Téidh go dtí tobar nach bhfaca tú riamh roimhe, agus cuimil an tuisge trí h-uaire dó’n fhaithne, agus nuair atá tú ag cuimilt an uisge dó’n fhaithne deán an Chroich Chéasta ort fhéin.
    Quingy I Fágh giorrfiadh, Feann e, agus cuir an craiceann taobh an fhionnaidh amuigh ar an sceadaman.
    2. Deán Céirín de fhliodh agus cuir ar an sceadaman nimhneach é.
    Plucamas. Fágh srian asail. Cuir ar cheann an té atá ag éileamh as an Phlucamas é. Annsin beir greim ar an sréin agus tabhair isteach is amach é trí h-uaire ar dhoras an stábla, sin no duine a rabh an slainneadh céadna ar a athair ‘s ar a mháthair é a threórú trasna díge ar greim sréin.
    Mairead Ní Cholla
    Seascann an Róin, Co. Donegal