School: Mínbeannaid (roll number 16668)

Mín Beannaid, Co. Donegal
Séumas Ó Dómhnaill

1. Fad o, thart fa na cladaigh a ba gnáthach comhnuidhe a beith ar na daoine agus i moran de na sean-scéalta tá cur síos ar na tráigheanna Chuaidh sé thar seacht dtráigheanna le lán-mara amháin.
    Príomh bothar na Rosann - as an Clochan Liath fríd Baile an Mhuilinn go h-Ailt an Corrain, as sin thar tráigh an Céididh go Ceann Caslach, anonn (?) Mullach Dearg agus Mullach Dubh go h-Átha na gCoire, agus as sin fríd Croich Shlighe go Gaoth Dobhair.
    As Oilean na Cruite bhí bothar ag gabail suas 'na' Clochain Leith. (?) Ta iarsmai an tsean bealaigh le feiceal go fóil, taobh thíos de bealach mor na Mine, agus arís i Múnbeannaid o Loch an tSamharcain ag teacht amach ar an bothar úr ag Loc Tirm agus ag gabhail thart ag teach Eoin Uí Cómhgaill.
    Bealach mór na Mine. Dálta go leór de na bóítre. Níor íocadh le fir le h-airgead ach le min-bhuidhe
        1. public infrastructure