School: Cruit Island (roll number 16069)

An Chruit, Co. Donegal
Pádraig Ó Domhnaill

1. Tá dha thobair beannuithe ins ann áit seo agus tá siad suidhte i roilic atá comhgrach dón tráigh. Ar an cuigeadg lá deag de Lughnasa téigheann daoine go dtí ma toibreacha seo agus bíonn siad ag guidhe do duthrachtach. Bíonn óg agus aosta annsin agus bíonn siad ag deánamh an turais. Seo an dóigh a ngníonn na daoine an turas. Deireann siad cúig paidir agus cúig A muire ag an chead tobar, annsin deireann siad an rud cedna ag an tobar eile. I lár na roilice tá leachta mó agus nuair atá siad ag siubhal thartar an leachta sin deireann siad seacht ndeichneabair den Paidirín.
    Nora Ní Gallchóbhair
    Róise Ní Ghallchóbhair