School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

1. Aon lá amháin ghlac Ó Domhnaill an smaointiughadh chuige fhéin gur mhithid dó bean a fhághail. Bhí cailín éiginnteacht i gConnachta a raibh céim éigin aicí agus mheas sé go rachadh agus go bhfuigeadh sí í.
    Chuala sé nach nglacfadh sé fear ar bith, ach an fear a bheadh i n-innibh trí cheist a chuirfeadh sí air a fhuasgladh. Ghleas sé capall breag aon uair amháin agus d’imthigh sé ag tarraingt ar Chonnacht.
    Comhgarach do’n áit ina raibh sí ina comhnaidhe casadh gasúr air. D’ar leis go bhfuigeadh sé eolas uaidh.
    Bríghid Ní Dhubhgáin
    Cruach Phádraig, Co. Donegal