School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    d'innis an sgéal dó. Tháinig an sagart leis go dtí an bheinn leic, agus níor bh’fada gur nocht an chaora cuca aniar as faoi’n leic. Chuir an sagart air a ribín agus léigh sé ar feadh cupla bomaite. Annsin labhair sé agus dubhairt: “Cuirim ceist ort in ainm Íosa an duine saoghalta tú, nó an rabh tú ar an t-saoghal seo ariamh.”
    “bhí mé ar an t-saoghal seo uair amháin agus bhí mé seal ins an t-siorruidheacht fosta agus fhad agus bhí mé ar an t-saoghal seo sagart a bhí ionnam agus tháinig mé ins an cosamhlacht seo agus tá mé ag gabhail iarraidh gar amháin ort-sa anois, an dtabharfaidh tú eochracha theach an phobail ar maidín i mbárach ar an sé a clog agus Aifreann a friothaladh domh-sa
    Máire Bhreathnach
    An Airdmhín, Co. Donegal