Scoil: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Ins an tsean am bhí lánamhain ina gcomhnuidhe i nDún na nGall agus bhí siad bocht. Ní rabh aca ach ón láimh go dtí an béal agus ó indiú go dtí imbhárach.
    Bhó aon mhac amháin aca darbh ainm Tomas. Chuaidh Tomas ar fastódh chuig fear an-sáidhbhir a bhí ins an chomhursanacht aige. Ba ghnáthach le Tomas theacht 'un an bhaile gach oidhche Shathairn agus mála leis líonta de gach uile seort truic as teach a mhaighisitir. bhí go maith ach ba ghoirid go dtug an maighistir fá dear go rabh an truic ag imtheacht agus thug sé órduigheadh do na cailíní
    Dómhnall Ó Gallcobhair
    Leitir Catha, Co. Donegal