School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    "Bhal," arsa'n prionnsa, "Rcahaidh sí fhéin go tóin na fairrge anois, agus is maith an airidhe uirthí é."
    Thug sé leis síos go dtí an fairrge í agus chaith amach í agus bháith sé í. Bhí dóigh bhréagh ar an ríogh agus ar an bhainrioghain óig ní ba mhó. Bhí an gasúr acú ar fad agus bhí dúil mhór ag an bheirt aca ann.
    Sgéalaidhe: Bríghid Nic Ailín, Mín Cor-Bhuic
    Sgríobhnóir: Máire Bhreatnach, Áird-mhín, Clochán Liath, Tír Chonaill
  2. Bhí tailliúr ina chomhnuidhe ins an tír seo fad ó shoin, é fhéin agus a bhean. Ní rabh de theaghlach aca acht aon inghean amháin. Bhí sí ar chailín comh dóigheamhail agus ar leag tú do shúil ariamh uirthí. Bhí buachaill óga na tíre as achán chearn go bhfaghadh
      1. poetry
    Sorcha Ní Fhirghil