School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    chuaidh sí 'un an bhaile agus d'innis sí do na máthair caidé mar tharlaidh nuair a chuaidh sí a cuartaghadh an airgid.
  2. Sgéal
    Bhí rí ann aon uair amháin agus ní raibh aige ach mac amháin. Sul ar rugadh an mac bhí a bhean ag dul o áit go h-áit; corr uair bhíodh sí ins na fásaigh agus corr am bhíodh sí ar na sléibhte go dtí ins an deireadh rugadh mac daobhtha. Gan mhoill, bhuail breoidhteacht í agus bá é an deireadh a bhí air go bhfuair sí bás.
    Nuair a bhí an gasúr mór pósadh a athair ar bhean eile; ar bhaintreabhach bainríoghana. Lá amháin, bhí sí fhéin agus an stócach astoigh i seomra
    Bríghid Ní Dhubhgáin
    Cró Bheithe, Co. Donegal