School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    arsa an bheirt fhear” Tá na saighdiúirí amuigh agus muirbhfidh siad muid. Tá siad ag cur srath ar an t-simleór.
    “Bhal, rachaidh muid amach ar chor ar bith,” arsa fear acu, cé bith a dheánfar linn ach is dóighe liom gur an phríosún a bhéas fa nár gcoinne.
    D’fhosgail siad an doras agus chuaidh siad amach ach nó rabh aon duine le feiceál acu ach go rabh scraith ar mhullach an toighe agus nach rabh sí ag leigint amach na toite.
    Thug siad fa ndear ag siubhal taobh do’n bhóthán agus shíl an bheirt fhear gurbh’ é na péus a bhí a gcoimhead agus chongbhuigh sé an bheirt fhear ‘na rith anuas agus suas chois na h-abhanna go maidin. Ar maidin lá ar na bhárach h-innseadh daobhtha gur duine éiginteacht a bhí a gcoimhead. Agus ó’n oidhche sin ní bá mhó, níor fhan an bheirt fhear ins an bhotán i rith oidhche.
    Sgéalaidhe. Sorcha Ní Dhómhnaill. Airdmhín, Clochan Liath.
    Sgríbhneór. Máire Ní Dhómhnaill. Airdmhín, Clochan Liath.