School: Doire Thanaidhe (roll number 11204)

Doire Sheanaigh, Co. Donegal
M. Ní Amhalaghaidh

1. Curram na gcos.
    Í bhfad ó shoin, ní chaithfeadh na chaithfeadh na daoini bróga ar bith go dtí go saothreachaidh a luach thoir ar an lagan an chéad uair, sé sin fa’n deicheadh bliadhain no mar sin. Ach anois tá bróga ortha sul a bhfagaidh siad an cliabhan, leoga tá am maith ann anois, no mar bhí fadó biodh siad ar fastód an t-am sin borduighthe air sheacht mbliadhna, no mar sin. Deanamh go gconbuigheochai suas ar scoil iad go mbeadh siad sé no seacht (mbli) déag de bhliadhna, mar áta anois. Sé an t-uisce a nigheadh siad na cosa ann. An t-uisce a thaomfaoi de na preatai nuair a bheadh siad bruithte.