School: Doire Thanaidhe (roll number 11204)

Doire Sheanaigh, Co. Donegal
M. Ní Amhalaghaidh

1. (continued from previous page)
    olc agus ar gach buaidh, agus de réir cré na maidne. Go moltar faoi choimrighe, go bhfaighidh an t-Athair an Mac agus an Spiorad Naomh.
  2. Ó a Dhia, is mé an peacach bocht faoi ualach throm, ar mhéad mo peachaidh. Is aithreach liom, aidighim creideadh le dochas glan, agus grádh mo chroidhe. Cois na croiche. Glaoidhim ort suas aon Mhac ar dTighearna. Claoinigh orainn anuas, mar n-úil go dhTurlingeadh beannacht Dé orainn anuas
  3. Sgeultaí Cráibhidh.
    Deirtear gur ar maidín Aoine-an-Chéasta gó deachaidh Marta agus Mary gó dtí uaigh Ar Slánuightheóra agus gó rabh trí luibheannaí leobhtha.
    Seo cuid acú buglas, agus col-phádraig. Ariamh o shoin ta leigheas ins na luibheannaí seó. Duine ar bith a bhfuil casachtach air, níl aige lé deanamh ach gráinín bugláis a bhruith ar bhainne mhilís