School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

1. Bhí fear ann i bhfad ó shoin agus ní rabh aige acht é féin agus a mhac. Bhí siad iongantach bocht. Lá ámháin chuaidh an seán-duine fhad le duine saidhbhear ‘san chomhursanacht ag iarraidh comhairle air goidé dheánfhadh sé le na mhac, nó nach rabh sé ábalta oiread bidh fhaghail agus choinneochadh beó é.
    Diarr an feirmeór air é chuir ar shiubhal le gaduigh dheánamh de agus nuair a bheadh gaduidheacht foghluimíghe aige da mbeadh sé abalta na rudaí a d’iarrfhadh seisean air a dheánamh go dtabhairfheadh sé a [chuid]? Maoine uilig do, agus muna mbeadh sé ábalta [i]? a dheánamh go mbainfeadh sé an ceann [d]?
    Chuaidh an sean-dhuine chun na bhaile agus maidín lá thar na bhárach
    AT1525: The Master Thief