School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    sé féin annsin le braon tae a fhághail agus níor smaointigh sé ar an bheathach capaill ar chor-ar-bith.
    Nuair a bhí sé ar shiubhal bhris an capall poll beag ar an chéad cheig agus d’ól sé an poitín. Bhris sé poll ar an dara ceig annsin agus d’ól sé é. Nuair a tháinig Napper arais fá-choinne an phóitín bhí an capall ina luighe sínte ar an talaimh. Shíl sé go rabh sé marbh agus d’imthigh se agus fuair sé sgin. Tháinig sé arais agus d’fheann sé an capall. Thug sé leis an croiceann agus d’imthigh sé síos an t-shráid agus dhíol sé é. Tháinig sé arais i gcionn tamaill bhig agus nuair a d’amharc sé isteach ins an stábla arais bhí an capall ina
    AT1911A: Horse's New Backbone
    Maighread Nic Fhloinn