School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    gainim garbh a chur isteach ‘san rideall agus go gcoinneochadh sé neart uisce annsin. Thug Murchadh Mór buidheachas mór dithe agus annsin d’imthigh sé leis na trí rideall uisce chuig na buailteoiribh.
    Thug na buailteóiri na trí gráinín arbhair dó agus d’imthigh sé fhad leis na trí ba breaca. Fuair sé an bainne dó’n cat, lith an cat an t-im, chuaidh an t-im i gcosa an gadhair, ruaig an ghadhair an fiadh, shnámh an fiadh an t-uisce, nigh an t-uisce an chloch, líomh an chloch an tuagh bain an tuag an slat a sciúr Murcadh Beag a d’ith mó shugcraobh indé.
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Eibhlín Nic Mhathghamhna