School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

1. Scéal Murchadh Mór agus Murchadh Beag
    Bhí beirt fhear ‘san áit seo i bhfad ó shoin, Murchadh Mór agus Murchadh Beag an t-ainm a bhí ortha. Lá amháin d'imigh siad a chruinniughadh sughcraobh. Nuair a bhí deireadh na sughcraobh ar iochtar cruinnighthe acu d'iarr Murchadh Beag ar Murchadh Mór a dhul suas i gcrann agus na sugh-craobh a cáthadh anuas agus go gcruinneochadh seisean iad.
    Chuaidh Murchadh Mór suas i gcrann agus thoisigh sé ag cáthadh anuas. Nuair a bhí deireadh i bhfus aige tháinc sé anuas ach ní rabh sughcraobh ar bith le fághail aige. D'fhiafruigh sé de Mhurchadh Beag cá
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Eibhlín Nic Mhathghamhna