School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    acht é féin agus annsin nuair a bheadh sí aois a pósta go bpósadh sí eisean. Bhí go maith agus ní rah go h-olc go rabh Deirdre ocht mbliadhna déag d'aois. Lá amháin bhí sí féin agus an hanaltra ag amharc amach ar fhuinneóg báirr. hí sneachta ar an talamh agus níor bh'fhada go dtáinig giorrfhiadh thart agus an chonairt na dhiaidh. Mharbh siad an giorrfhiadh agus tháinig cuid den fhuil ar an tsneachta. Níor bh'fhada go dtáinig fiach dubh thart agus thosuigh sé ag diúl na fola d'arsa Deirdre ma phosam-se aon fhear a choidhche caithfidh a choiceann a heith comh geal leis an tsneachta, a phluca comh dearg leis fhuil agus a ghruaig comh dubh leis an fhiach-dubh, bhal arsa an hanaltra níl ar an domhan mhór acht fear amháin mar sin agus tig sé annseo achan seachtmhadh bliadhain ag
    Máire Nic Fhloinn
    Grandparent