School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    báitheadh í. Ar maidin lá ar na bharach fuaras an fearghamhain agus an mhuc marbh taobh le taoibh. Mharbh seisean an mhuc agus mharbh an mhuc eisean. Tá na trí mearóga a bhí léithi in a naprún le feiceáil os cionn an uisge go fóill.
  2. Lá amháin bhí Rí Uladh amuigh ag seilg agus chaill sé a bhealach agus tháinig sé fhad le teach bocht a rabh leanbh óg ann. Ar fheiceáil an leinbh don Righ ní dhéanfadh dadaidh gnaithe do acht an leanbh fhághail agus thairg sé na mílte punnta don mhathair agus mar bhí sí sanntach ghlac sí an t-ór. Thug sé an leanbh leis agus fuair sé banaltra le aire a thabhairt dí agus thug sé Deirdre mar ainm uirthi. Chuir sé de fhiacaibh ar an bhanaltra gan í duine ar bith a fheiceáil