School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    shaoil an chailleach ar fad gur Ceiti a bhí ann agus ní rabh am ar bith ar smaointigh sí uirthi nar bhual sí ní ba chruaidhe. Sa deireadh rinne sí amach go n-amharc [ad]? sí caide a bhí ins an mhála agus nuair a thóg sí é agus d’amharc sí caide a bhí ann agus chonnaic sí an croc ime léighte agus an cat agus an pigin agus an coilean na gcual cnámh is uirthi a bhí an fhearg, agus nuair a d’amharc sí thart agus chonnaic sí an coileach ar shiubhal bhí fhios aici go maith gur bhual Ceiti cleas eile, uirthi agus bhí sí ar daoraidh agus thug sí miona go gcuirfeadh sí Ceiti chun báis. D’imtigh sí léithi comh gasta as thiocfadh léithi agus bhí sí ar bhruach na habhna nuair a bhí an chuachog tocairte ag Ceiti ar an taobh eile. Ó spréagh ort a Cheíti arsa sí Caide atá
    Máire Nic Fhloinn
    Dúbinn, Co. Donegal