School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    ag imtheacht í fein go dtí an choill go ngearrfadh sí ualach slatach le go sgúirfeadh sí Ceiti leo. bhí go maith agus ní rabh go holc nuair a fuair Ceiti an chailleach ar shiubhal rinne sí poll ar bhéal an mhála agus amach léithi. D’amharc sí thart agus chonnaic sí croc ime.
    Coilean-cum-bige, pigin beag muice agus pisin beag caith. Chruinnigh sí suas deireadh agus chuir sí isteach ins an mhála iad, agus chroc an mála os cionn na teineadh agus fuair greim ar an choileach óir agus d’imthigh léithi ag tarraingt ar an tighearna. Ní rabh sí abhfad ar shiubhal nuair a thainig an cailleach abhaile agus thosuigh sí ag bualadh an mhála a bhí ar an teinidh go dearn an coilean, an pigin, agus an cat trí sgread agus chonnaich sí an gheir ag tuitim na deora anuas ins an teine agus
    Máire Nic Fhloinn
    Dúbinn, Co. Donegal