School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    an maise de Cheiti é fuair sí greim rubaill uirthi agus tharraing amach tríd an sgraith í agus ar siubhal léithi go dtáinig sí fad leis an abhaile. Chaith sí an chuachog agus bhí sí tochairte aici aris nuair a chonnaic sí cailleach na gcearc ag an bhruach. O [spr]? ort a Ceiti arsa sise. Caide atá déanta agat orm anois. An chead uair marbh tú mo chuid ingeanach, annsin, marbh tú mo sean-fhear. Ghoid tú a claidheamh soluis agus anois goid tú mo chearc. Bhfuil fhios agat caide dheanfas [tú]? arsa sí le Ceiti, tar [anall]? chugam agus fan agam i [coide]? Ní rachfaidh maise arsa Ceiti na dheanfa an rud ceadna liomsa agus a rinne tú leis an chuid eile. Bhal arsi sí tar anall tamall beag ag meadhar. Ní rachfaidh maise arsa Ceiti acht bhí tusa ag meadhar annsin agus béadh
    Máire Nic Fhloinn
    Dúbinn, Co. Donegal