School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    ag lucht deodain agus daigean an domhain. I bfairrge fa urradhais a dá léim atá an suamaire treún chuireas anfadais ar an spéir agus fairrge go greun. Is gearr a bhíonn sé fuasdach liom go dtuiteann sé anuas ‘na dhoineann mar is mé Maoise Mac Gabhainn agus ó Dia fuair mé an labhrann. Fuair mé sgriobhtha ar dhá chlár caide mar tá Tá trí aibhneacha faoí’n Riogh ins na Inndiacha mbog eantair thíar. Ag bun aibhne bar’shtall mar d’fuadaigh adhamh an t-abhall. Ceist agam ann do ghair sgar uibhir agus dúnán ‘s ainm dobhtha. Is uatha sin a thigeas achan seort maitheas da dtig ar a bhobraineach. Osgair a sgaoileas amach síol éisg an domhain go leantar an maigire amach ar an t-sean fhairrge Oh Uibhir a thigeas sgairbh clocha tiarma n’uibhir cé gur mór an t-iongnadh agus gur fearr na ór an domhan uilig, clocha buaidhe na haon uaire. Ó Dhúnan
    Cáit Nic Fhloinn
    Mín an tSionnaigh, Co. Donegal