School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    os a choinne agus radh leis go rabh an bás uirthi. Annsin déirfeadh an Rí caidé dheanfadh maith dí. Abair thusa nach ndeanfadh dadai maith duit act croidhe agus crudogaí na caorach duibhe. Bhí go maith agus ní rabh go holc [ri]? an bainrioghan mar d’iarr cailleach na gcearc uirthi agus bhí an cailin beag ag eisteacht leis an chomhradh a bhí idir an Rí agus an bhain rioghan, agus ní dhearn sí acht rachaid [fha]? leis an chaora dhubh agus d’innis sí dí caide chualaidh sí. Na cuireadh sin buaidhreadh ar bith ortha arsa an chaora dhubh na béidh mise comh [mai]? agus a bhí mé ariamh mo gheibheann tusa greim ar na cnámha uilig nuair a bhéas an fhéoil itte agus iad a chaitheadh ins an tobar beag ioc-sláinte sin shíos.
    Dheanfaidh mise sin arsa an chailin agus dfág sí slán ag an chaora agus d’imthigh sí
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes